Over kunstgras

Kunstgras prijzen

Kunstgras prijzen worden bepaald door de volgende punten:


 • De mate van dichtheid van de grasmat
 • De poolhoogte van de grassprietjes
 • De soort grondstoffen die gebruikt zijn
 • De soort ondergrond die toegepast moet worden.


We helpen u graag met het bepalen aan welke eisen uw nieuwe grasmat moet voldoen zodat vervolgens berekend kan worden wat de eventuele kunstgras prijzen zullen zijn. Neem dus contact op en laat u inlichten over de vele mogelijkheden!


Prijs kunstgras

Kunstgras is te koop in diverse variaties. Om de vierkante meter prijs te kunnen bepalen, is het van belang waar het kunstgras toegepast gaat worden en welke eisen u eraan stelt. Gaat de grasmat intensief gebruikt worden, of is deze meer bedoeld voor het aankleden van uw tuin?


Kunstgras is bij de meeste leveranciers verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Goedkope, middelmatige en de duurdere soorten.


De goedkoopste variant heeft een lage poolhoogte (= korte sprieten) en wijkt behoorlijk af van natuurgras. Het lijkt er duidelijk minder op. Het voordeel van de goedkope soort is dat dit kunstgras in veel gevallen niet snel slijt. Deze grasmat kan wel wat hebben en kan intensief gebruikt worden. Om die reden, wordt wel gekozen voor de goedkope variant, die kunstgras prijzen liggen rond de EUR 10,00 per vierkante meter.


De soorten uit het midden- en hogere segment zien er natuurlijker uit. Er wordt ander materiaal toegepast dat zorgt voor verschillende hoogtes, kleuren en vormen. De grasmat heeft een hogere mate van dichtheid, is steviger en voelt over het algemeen zachter aan. De hoeveelheid gebruikte vezels bepaalt de hoogte van de prijs. Bij topkwaliteiten kunstgras worden soms zes verschillende vezels toegepast. Kunstgras prijzen van de duurdere soorten komen uit op ongeveer EUR 30,00 of meer per vierkante meter.


Als u een kunstgrasmat wilt gaan aanleggen, dient u ook rekening te houden met accessoires die nodig zijn om de mat optimaal te krijgen. Voorbeelden zijn: zand, een drukverdeeldoek, lijm en eventueel een valdemping.


Het is raadzaam om eerst een aantal stalen te bekijken voordat u een soort kunstgras kiest!Eigenschappen kunstgras

Hoe kunt u bepalen welke soort kunstgras voor u geschikt is? Er zijn zoveel verschillende soorten, hoe kiest u de juiste soort? Kenmerken als poolhoogte, deling en poolgewicht zijn factoren die per soort verschillen.


Kunstgras verschilt in:


 • Poolhoogte. Oftewel de hoogte van de grasspriet. Hoogtes variëren van 10 mm tot 60 mm of 70 mm bij voetbal- en rugbyvelden.
 • Micron. De dikte van de grasspriet.
 • Dtex. Dit heeft te maken met het gewicht van het garen per 10.000 meter. Hoe hoger het getal, hoe dikker en zwaarder het garen is.
 • Deling. Het aantal steken per 10 centimeter bepaalt de deling. Hoe meer steken , hoe dichter de mat en hoe zwaarder het poolgewicht zal zijn.
 • Poolgewicht. Dit geeft aan hoeveel materiaal er is verwerkt in het kunstgras. Het wordt gemeten per vierkante meter.


De ondergrond soort en een eventuele schokdempende onderlaag zijn naast bovengenoemde punten, ook van invloed op de prijs en de kwaliteit van kunstgras.Voordelen kunstgras

Waarom kiezen zoveel mensen voor kunstgras? De belangrijkste voordelen zijn kostenbesparing en meer tijd om van je vrije tijd te genieten door aanzienlijk minder onderhoud. Hier zijn enkele voordelen:


 • Kunstgras heeft een natuurlijke frisse groene uitstraling
 • Kunstgras is duurzaam: het gaat jarenlang mee
 • Het heeft weinig onderhoud nodig
 • Mest, water en bestrijdingsmiddelen kunnen bespaard worden
 • Kunstgras is milieuvriendelijk
 • Het is veilig en zacht.


Een ander belangrijk voordeel is dat kunstgras op plekken gelegd kan worden waar natuurlijk gras niet goed groeit. Denk daarbij aan schaduwrijke plaatsen. Ook is kunstgras zeer goed toe te passen op balkons of dakterrassen.
Nadelen kunstgras

Sommige mensen geven aan dat ze de grasgeur van een pas gemaaid gazon toch wel missen als er een kunstgrasmat in hun tuin ligt. Het is aan u hoeveel waarde u daaraan hecht.


Kunstgras is gevoelig voor sneeuw en vorst. De grasmat kan dan beter niet betreden worden.


Dit zijn zo enkele nadelen die genoemd moeten worden. De technologische ontwikkelingen op kunstgrasgebied staan echter niet stil. Laat u uitgebreid voorlichten voor u een keuze maakt.

Onderhoud kunstgras

Hoewel het onderhoud van kunstgras in vergelijking tot echt gras zeer beperkt is, moet u om het kunstgras jaren lang mooi te houden, toch wat aandacht besteden aan uw kunstgrasgazon. Het onderhoud bestaat uit het schoonhouden en het af en toe opborstelen van het kunstgras.


Blaadjes, zaden en takken van omringende bomen en planten die op uw kunstgazon terecht komen, moet u verwijderen om kieming van onkruid te vermijden. U kunt hiervoor het beste een harde bezem gebruiken. Het borstelen zorgt er tevens voor dat het gras mooi rechtop blijft staan.


Mocht er onverhoopt toch onkruid in uw kunstgras ontstaan, dan kunt u dit eenvoudig verwijderen met een hark, de hand of met een onkruidverdelgingsmiddel. Als uw kunstgrasmat is voorzien van een worteldoek, dan kunnen eventuele wortels van onkruid nooit door de kunstgrasmat heen groeien.


Ongelukjes van huisdieren moet u voor uw eigen hygiëne zo snel mogelijk verwijderen en naspoelen. Het verwijderen van afval op uw gazon  voorkomt tevens verstopping van de zandlaag met betrekking tot de waterafvoer.
Onderhoud kunstgras

Openingstijden

Geheel op afspraak geopend

Dag

Van

Tot

Dinsdag

Op afspraak


Woensdag

Op afspraak

Op afspraak

Donderdag

Op afspraak

Op afspraak

Vrijdag

Op afspraak

Op afspraak

Zaterdag

Op afspraak

Op afspraak

Zondag

Gesloten


*Overige tijden op afspraak

Neem een kijkje in ons projectenarchief!

Naar Projecten >>
Kunstgras gazon bij zwembad


www.kunstgras-weert.nl


Houwakkersteeg 4

6035 PZ Ospel

T: 06-22109399

E: info@kunstgras-weert.nl

Projecten

Contact